Onze abonnees beoordelen ons met een 4.2/5.0

Algemene vragen

 • Waarom ligt TEAmwork Tea niet in de winkel of supermarkt?

  Wij houden onze productieketen zo kort mogelijk. Zo verdienen de producenten in Sri Lanka vooral aan de thee, in plaats van winkelketens in Nederland. Bovendien hebben we door de korte lijntjes met Sri Lanka meer controle over de kwaliteit: bij ons vind je geen machinaal geoogste thee die de theeplant beschadigt en vooral takjes in plaats van thee oplevert.

  Proef zelf hoe écht lekkere thee smaakt!

 • Hoe vaak kun je theeblaadjes opnieuw gebruiken?

  Kwaliteitsthee kun je altijd minstens twee keer gebruiken, voor hetzelfde kopje. Wel zo duurzaam! Supermarktthee bevat vaak weinig echte blaadjes, maar vooral gruis of poeder met weinig smaak. Veel mensen zijn hierdoor gewend geraakt aan het idee dat je thee maar één keer kunt zetten. Zonde!

  In China weten ze wel beter. Daar is de traditie dat je meerdere keren heet water schenkt op theebladeren in een pot. Sterker nog: de eerste thee die je trekt is zelfs inferieur (geschikt voor ‘bedienden’, volgens de traditie) omdat de blaadjes dan nog moeten openen. Pas bij de tweede en derde trekking komen de smaken van de theebladeren volledig tot uiting.

 • Wat zijn verrassingssmaken?

  Wanneer je kiest voor een box met twee smaken naar keuze en één verrassingssmaak, weet je van de verrassingssmaak niet van tevoren welke thee je precies krijgt. Het kan een vaste smaak zijn uit het assortiment, maar ook een hele nieuwe smaak die niet op de website te zien is.

  Ga je voor de Surprise Box met drie verrassingssmaken, dan ontvang je altijd een combinatie van één of twee smaken uit het assortiment (te zien op de smaken pagina) plus één of twee speciale seizoenssmaken die niet op de website te vinden zijn. Het blijft dus een verrassing, tot de box op je deurmat valt!

 • Hoe kan ik TEAmwork Tea cadeau geven?

  Als je een abonnement hebt kun je ervoor kiezen om een box uit je abonnement cadeau te geven aan iemand anders. Log in op je eigen account – een paar dagen voordat het tijd is je nieuwe box – en klik in het menu op ‘Adres’. Verander het verzendadres: vul hier het adres in van de persoon die de theebox cadeau krijgt.

  Let op: laat bij de factuurgegevens wel je eigen gegevens staan. Vergeet niet om na de verzenddatum van de box, het verzendadres weer terug te veranderen naar je eigen adres.

  Zakelijke cadeau’s voor het hele bedrijf? Neem contact op (claartje@teamworktea.com) voor een offerte!

 • Hoe kan het dat jullie thee maar 14 cent per kopje thee kost?

  We houden onze productieketen zo kort mogelijk, met zo min mogelijk tussenhandelaren. De rekensom om op 14 cent per kopje uit te komen gaat als volgt. Wanneer je een abonnement met losse thee bestelt krijg je 3x 40 gram. Voor een kopje thee van 150 milliliter heb je 1,5 gram theeblaadjes nodig. Kwaliteitsthee kun je bovendien een tweede keer gebruiken, zodat je altijd twee kopjes thee kunt zetten van dezelfde theeblaadjes. Met 3x 40 gram kun je dan dus 160 kopjes thee zetten. Het TEAmwork Tea abonnement kost €22,50 (inclusief verzending!) wat neerkomt op 14 cent per kopje thee.

  Wanneer je onze duurzame soilon piramidezakjes bestelt in plaats van losse thee, krijg je per box: 3x 15 zakjes (à 1,8 gram). Van elk soilon piramidezakje kun je uiteraard ook twee kopjes thee zetten. De prijs per kop is dan 25 cent.

Verzenden & Retourneren

 • Verzenden jullie ook naar adressen buiten Nederland?

  Nee, op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om een abonnement af te sluiten voor een adres buiten Nederland.

 • Kan ik mijn bestelling retourneren?

  We hopen natuurlijk dat je je thee heerlijk gaat vinden. Maar mocht dat nu niet zo zijn, dan mag je ongeopende & ongeschonden zakken en producten terugsturen naar ons. Als je contact opneemt met onze klantenservice (customerservice@teamworktea.com) zullen wij je een retourlabel geven. Dan is verzending voor jou gratis. We kunnen eventuele verzendkosten die je maakt door het pakket te retourneren zonder gebruik te maken van ons retourlabel helaas niet vergoeden. Als je een briefje in de doos doet met je adresgegevens & mailadres (en het liefste ook het ordernummer, maar dat is geen vereiste), zorgen wij dat we de kosten voor de producten terugboeken op je rekening.

 • Is de verzending altijd gratis?

  Ja, de verzending van een thee abonnement is altijd gratis bij TEAmwork Tea. Dat hoort bij onze standaard service.

 • Hoe wordt mijn thee abonnement verzonden?

  Elk abonnement bestaat uit drie verpakkingen met thee, die in een brievenbusdoosje worden verstuurd. Je theepakketje wordt CO2-neutraal bezorgd door PostNL en is altijd te volgen via de Track & Trace code die je ontvangt van PostNL zodra je bestelling definitief is.

Abonnement & Betalen

 • Waarom kan ik geen verrassingssmaak kiezen?

  Het idee van een verrassingssmaak is dat je niet weet wat je krijgt, dus die kun je niet uitkiezen. Het kan een vaste smaak zijn uit het assortiment, maar ook een hele nieuwe smaak die niet op de website te zien is. Natuurlijk zorgen we ervoor dat de inhoud van je box steeds anders is, zodat je ook met een Verrassingsbox abonnement elke maand een wisselende inhoud ontvangt. Na verloop van tijd zullen enkele vaste smaken rouleren (we hebben immers geen onbeperkt aantal verschillende smaken), maar de verrassing zit ‘m erin dat je van tevoren nooit welke smaken je wanneer ontvangt.

  Het blijft dus een verrassing, tot de box op je deurmat valt!

 • Tot wanneer kun je theesmaken wijzigen?

  Tot vijf werkdagen voor de automatische verlenging kun je de voorkeuren van je abonnement wijzigen in je persoonlijke account. Wil je als vaste smaak liever Frisse Detox thee ontvangen in plaats van Ceylon Earl Grey? Pas het zelf online aan. Wil je liever losse thee ontvangen, terwijl je soilon piramidezakjes hebt aangevinkt? Pas het zelf online aan.

  Op dit moment kun je nog niet vanuit je account wisselen van type box. Wil je liever geen Vaste Smaken Box deze maand, maar de Verrassingsbox? Dan moet je de Vaste Smaken Box annuleren, om een nieuw abonnement af te sluiten voor de Verrassingsbox. We werken eraan om ook het type box vanuit je account te kunnen wijzigen, zodat dit in de nabije toekomst ook gewoon mogelijk is!

 • Kan ik mijn abonnement op pauze zetten als ik op vakantie ga?

  Ja, je kunt je abonnement altijd pauzeren, op elk moment. Log in op je account omgeving om te zien wanneer je de volgende box kunt verwachten. In dezelfde omgeving kun je je abonnement pauzeren of de inhoud van je actieve of gepauzeerde box veranderen.

 • Kan ik de verzendfrequentie aanpassen?

  Ja, dat kan. Als je een abonnement hebt afgesloten staat die standaard ingesteld op één box per maand. Die frequentie kun je daarna vanuit je eigen account aanpassen. Je kunt de levertijd tussen de boxen aanpassen naar 2 weken, 6 weken of om de maand.

Onze abonnees beoordelen ons met een 4.2/5.0