Onze abonnees beoordelen ons met een 4.2/5.0

NONA Foundation meisjesbonus

Is het je al opgevallen in de checkout? Bij elke TEAmwork Tea bestelling kun je nu doneren aan de NONA Foundation. Deze “meisjesbonus” gaat rechtstreeks naar meisjes in Sri Lanka die slachtoffer zijn van mensenhandel, seksueel geweld en uitbuiting en helpt ze een menswaardig bestaan op te bouwen.

Uitgebuite meisjes krijgen eindelijk bonus

NIEUW: “Meisjesbonus” bij elk kopje thee van TEAmwork Tea. Waarom het nodig is, zo’n meisjesbonus? Dat vertellen we je graag aan de hand van het verhaal van Nalika. Op minderjarige leeftijd werd dit meisje verkracht door haar eigen vader. Vervolgens werd ze verstoten omdat ze een ‘schande’ zou zijn geworden voor de familie. Toen haar moeder een nieuwe man kreeg keerde Nalika terug naar het gezin, maar werd wederom verkracht door deze nieuwe man.

Zoals zoveel meisjes in Sri Lanka werd Nalika slachtoffer van seksueel geweld. Veel van deze meisjes zijn schrikbarend jong: soms pas zes jaar oud. De jongste moeders, in verwachting geraakt na hun verkrachting, zijn niet ouder dan negen of tien jaar. De meeste meisjes worden verkracht door hun eigen vader, broer of oom en vervolgens verstoten door hun eigen familie, om daarna op straat of in de mensenhandel terecht te komen.

Zelfredzame meisjes

In Sri Lanka zet NONA Foundation zich in voor deze meisjes. Ze worden vaak eerst opgevangen in een opvanghuis van de overheid, maar als ze achttien jaar worden moeten ze daar weg om plaats te maken voor nieuwe meisjes. Omdat ze nergens heen kunnen, komen ze daarna vaak weer op straat terecht waar ze opnieuw worden uitgebuit en misbruikt. De NONA Foundation begeleidt deze meisjes en vrouwen op weg naar onafhankelijkheid en zelfredzaamheid, o.a. door therapie, opleidingen en microkredieten te bieden. Zo kocht Nalika een naaimachine met een lening van NONA, waarna ze een eenmanszaak oprichtte om kleding te maken. Met succes: inmiddels heeft ze mensen in dienst en geeft ze zelf les bij NONA in Sri Lanka. Sinds de oprichting in 2005 heeft NONA al ruim 1900 meisjes en vrouwen als Nalika kunnen helpen.

NONA Foundation meisjesbonus

Meisjesbonus

De positie van meisjes en vrouwen in Sri Lanka was voor Claartje Schröder één van de redenen om TEAmwork Tea te starten. Claartje: “Theeplukkers zijn vrijwel altijd vrouw en behoren tot armste bewoners van het land. Door onze theepluksters een eerlijk salaris te geven behoeden we ze voor armoede. Ook hebben ze inspraak in de bestedingen van het fairtrade fonds dat ze als coöperatief zelf beheren. Female empowerment is overal belangrijk, maar in Sri Lanka nóg essentiëler. Daarom slaan we vanuit TEAmwork Tea de handen ineen met NONA Foundation.”

Bij elke TEAmwork Tea bestelling kun je nu in de checkout direct doneren aan de NONA Foundation. Deze meisjesbonus gaat rechtstreeks naar meisjes in Sri Lanka die slachtoffer zijn van mensenhandel, seksueel geweld en uitbuiting en helpt ze een menswaardig bestaan op te bouwen. Zodat deze meisjes zelf ook weer geloven dat ze de moeite waard zijn, en een kans krijgen om het leven op te bouwen dat ze verdienen.

———————————–

Over NONA Foundation

De NONA Foundation zet zich in voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld en mensenhandel. Ze begeleidt deze meisjes en vrouwen op weg naar onafhankelijkheid en zelfredzaamheid, o.a. door therapie, opleidingen en microkredieten te bieden. Naast professionele zorg en goed onderwijs krijgen de meisjes bij NONA ook liefde en genegenheid, want ze hebben vaak geen familie meer. NONA Foundation vindt het belangrijk dat er altijd mensen voor hen klaar staan waarmee ze vertrouwelijk kunnen spreken en waarbij ze hun verdriet kunnen uiten. NONA’s mensen in Sri Lanka staan dag en nacht voor de meisjes klaar. Voor hulp, voor advies, maar ook bijvoorbeeld om hen in contact te brengen met diverse overheidsinstanties. Kijk voor meer informatie over het Nona empowerment center, de opleidingen en trainingen op nonafoundation.com.

Onze abonnees beoordelen ons met een 4.2/5.0