Onze abonnees beoordelen ons met een 4.2/5.0

TEAmwork TEAm

In de bergen van Sri Lanka, op een hoogte van 1.500 tot 1.800 meter, begint de basis van ons product als zaadje op een Fairtrade gecertificeerde theeplantage. Ze wordt goed verzorgd en in zo’n zes jaar tijd groeit ze, op 100% biologische wijze, uit tot een theeplant.

De meest geschikte theeblaadjes worden door theepluksters met de hand geplukt om vervolgens op de plantage te worden gestoomd, gerold en gedroogd. Alle medewerkers op de plantage krijgen voor hun arbeid een eerlijk salaris en bovendien toegang tot pensioen, verzekeringen en mogelijkheden tot scholing van hun kinderen.

Wij kiezen ervoor om onze thee op deze wijze laten produceren, zo dat ook de theepluksters in Sri Lanka er beter worden. Dat is nou een goed staaltje teamwork als je het ons vraagt. Daarom zijn we ook zo trots op deze samenwerkingen! Zonder onze mensen in Sri Lanka zou TEAmwork Tea niet bestaan.

Van de plantage in de bergen gaat de thee vervolgens op weg naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Daar staat de fabriek waar alle TEAmwork Tea smaken worden geblend en verpakt. Ook worden hier onze (plastic-vrije) soilon piramidezakjes gemaakt.

Goed, tot zover Sri Lanka, wie zijn eigenlijk de mensen achter TEAmwork Tea in Nederland? Wie bedenken de thee smaken, halen de thee naar Nederland en houden de website draaiende én beantwoorden tussendoor jullie prangende vragen? We stellen onszelf graag voor.

Het team van TEAmwork Tea

Claartje Schroder TEAmwork Tea

Claartje is oprichter van TEAmwork Tea en bezocht de plantage in Sri Lanka om de vrouwelijke theepluksters te ontmoeten. Ze houdt zich bezig met de sourcing van alle TEAmwork Tea thee en is verantwoordelijk voor de communicatie. Ze is een ontzettende theeleut.

Sinds ik in Sri Lanka ben geweest om de thee van TEAmwork Tea op de plantage te proeven, ben ik een ’thee snob’ geworden: ik drink geen supermarktthee meer. Ook vind ik het te gek dat we met TEAmwork Tea zo concreet een steentje kunnen bijdragen aan de levens van onze vrouwelijke theepluksters in Sri Lanka. We maken de wereld een klein beetje beter én drinken de hele dag kwaliteitsthee. Wat wil een mens nog meer?”

Jeroen Wiggers TEAmwork Tea

Jeroen is de man achter de techniek van TEAmworktea.com en blijft die continu verbeteren. Hij is een kenner wat betreft het technisch ontwikkelen van online abonnementen voor consumenten en heeft veel van de features in de TEAmwork Tea shop zo gemaakt dat ze nét wat leuker en mooier werken dan wat je zou verwachten.

Inmiddels heb ik mijn familie en vriendenkring (nog meer) aan het theedrinken gekregen, en ook nog eens goede thee! Ontzettend gaaf om zo bij een startup betrokken te zijn. Redenen voor mij om me met dit specifieke project bezig te houden zijn de waarden van Claartje waar TEAmwork Tea op is gefundeerd – Naast de hoogste kwaliteit thee aan te willen bieden, ook de urgentie zien van fairtrade handel, een volledig biologisch productieproces en het eerlijk en goed behandelen én belonen van de arbeiders die de thee produceren, vanaf het inzaaien tot inpakken. Dat is helaas nog niet vanzelfsprekend in de wereld van thee. Ons innovatieve abonnementsmodel zorgt ook voor meer continuïteit en dus meer zekerheid bij de theepluksters. Als dat geen teamwork is..!!

Sebastiaan Beltman TEAmwork Tea

Sebastiaan is onze e-commerce specialist, met specifieke ervaring op het gebied van online abonnementsmodellen. Een niche die perfect aansluit op het TEAmwork Tea thee abonnement.

Ik heb een zwak voor (online) bedrijven en concepten met een kwalitatief goed, eerlijk een duurzaam verhaal. Het liefst ook een merk met fysieke producten waarachter een groep enthousiaste mensen zit dat met kleine stapjes de wereld een beetje beter probeert te maken. TEAmwork Tea is een initiatief dat 100% aansluit op mijn visie en toen ik Claartje ontmoette was ook daar nog eens een 100% klik. Tot slot, en dat is zeker niet onbelangrijk, de thee van TEAmwork Tea is gewoon heel erg lekker!

 

Heb je een vraag voor één van ons?
Neem gerust contact met ons op, dan staan we je graag te woord.

 

Uitproberen?

Klik hier om ons thee abonnement te bestellen!

Onze abonnees beoordelen ons met een 4.2/5.0